NYITÓOLDAL
Tel:

Fax:
Mobil:

Tel.:
+36 1 283-8616
+36 1 283-9367
+36 1 283-9074 +36 30 934-8383
+36 30 236-4163
+36 30 212-6983
+30 23 510-62018
(máj.9-okt.27-ig)
   
english magyar

  Olympic Beach üdülőfalu
, Észak Görögországban, Pieria tartományban, Katerinitől kb. 6 km-re, Thessalonikitől pedig 70 km-re fekszik az Olympos-hegy lábánál. A kiépített tengerparti sétányon, egy kellemes sétával elérhető Paralia, a térség legnagyobb üdülő központja.


  Évek óta a Görögországba utazók egyik kedvenc úti célja Olympic Beach, mert kiváló természeti adottságai mellett képes kielégíteni minden korosztály szórakozási és kikapcsolódási igényét.
  
Jól felszerelt strandok, sétáló utcák, remek éttermek, hangulatos tavernák, bárok, üzletek sokasága, internet kávézó, valamint a Stefanos ház vendégszerető, segítőkész magyar házigazdái várják a nyaralni vágyókat.


  A hosszú, finom homokos tengerpart és a kristálytiszta, fokozatosan mélyülő víz, még a kisgyermekes családok számára is biztonságos strandolási lehetőséget nyújt.
Olympic Beach tengerpartját az európai Kék Zászló környezetvédelmi díjjal tüntették ki. Ezt az elismerést, Európa legtisztább, legjobb víz minőségű, legjobban felszerelt és legszebb, ingyenesen látogatható strandjai és fürdőhelyei nyerhetik el.Szórakozás és sport:
  Számos sport- és vízi sport gyakorlására van lehetőség, bérelhető kerékpár, quad, motor és autó.


  A nagy melegben hűsölni vágyóknak parkosított zöldövezet, a gyermekeknek pedig játszótér van kialakítva a tengerparton.


  Számtalan érdekes és szórakoztató, szervezett fakultatív program közül válogathatnak a nyaralók. Az Olympos-hegy, az ókori görög istenek lakhelye egyéni kirándulásokra is remek lehetőséget nyújt.

  Éjszakai élet:

  A boltok, éttermek és tavernák késő estig nyitva tartanak, a zenés szórakozóhelyek pedig hajnalig. Tengerparti bárok és diszkók egész sora várja a bulizni vágyókat. Olympic Beach-ről könnyen megközelíthető Paralia, ahol szintén számos exkluzív kialakítású és szabadtéri diszkó üzemel.
  A pezsgő éjszakai élet nem zavarja a nyugodt pihenést, mert a mulatóhelyek a part közelében működnek, és az attól távolabb eső utcák (mint amilyenben a Stefanos ház is épült) este 23 óra után elcsendesednek.Vásárlási lehetőség:

  Minden igényt kielégítő élelmiszer boltok, butikok, ajándék- és ékszer üzletek egész sora található a centrumban. Nem ritka, hogy némi alkudozás után árengedményt adnak az árusok, főleg az ékszer üzletekben. A centrum a Stefanos háztól kb. 300 m-re van.
  Érdemes ellátogatni Katerinibe is, melynek sétáló utcáját elegáns üzletek, hívogató cukrászdák és hangulatos kávézók szegélyezik. Számos nagyobb élelmiszer bolt is található a városban, szombaton és szerdán hal-, zöldség-gyümölcs-, és bolha piac működik.Hasznos tudnivalók:

Időeltolódás: +1 óra a magyarországihoz képest

Vízum, útlevél: a magyar állampolgárok érvényes útlevéllel /visszautazástól számítva minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie/, vízum nélkül 3 hónapot tartózkodhatnak Görögországban.

Magyar Nagykövetség Görögországban:
Cím: 16 Kalvou str, Paleo Psychio, 154 52 Athén
Tel.: +30 2 10 675 2300
e-mail: info@hunembassy.gr


Közérdekű Telefonszámok:
Turista rendőrség: 171 /angolul, franciául, németül beszélnek/
Mentők: 166
Tűzoltóság: 199


Fizetőeszközök:
Görögország hivatalos pénzneme az EURO. Valutát bankban, egyéb pénzváltó helyeken, és a helyi utazási irodákban váltanak, ahol kezelési költséget számolnak fel, ezért célszerű EURO-t vinni. Az ismert bankkártyákkal /Visa, EC, MC/ lehet pénzt felvenni automatából, de kevés üzletben lehet kártyával fizetni.


Ivóvíz:
Palackos víz fogyasztása ajánlott.

Helyi lakosok és szokások:
A görögök, kedves, vendégszerető és türelmes emberek. Minden nap a legmelegebb órákban / kb 14-17 óra között/ sziesztáznak, és ilyenkor az üzletek többsége bezár, utána azonban késő estig nyitva vannak.

Biztosítás:
Azok a személyek, akik kiváltják az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, jogosultak lesznek az EGT tagállamokban, így Görögországban is a külföldi tartózkodás alatt orvosilag szükségessé vált ellátások igénybevételére, azonos feltételekkel, mint az adott tagállam biztosítottai.
Keresse fel az OEP honlapját www.oep.hu, ahol az
Ellátások az Európai Unióban c. menü pont alatt részletes tájékoztatót talál.
Mindenképpen ajánlott utas biztosítást kötni, mert az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem helyettesíti, csak kiegészítheti azt.


vissza a lap tetejére