Látnivalók

Olympic beach

Olimpiaki Akti a görög nevén, Görögország északi részén az Olympos hegység lábánál fekszik az Égei tenger partján. Az Olymposi riviéra, 70 km hosszú legnagyobb részben homokos tengerpartja a görögök és magyarok körében is kedvelt nyaraló hely, mert utazás szempontjából egyszerűen megközelíthető, és elhelyezkedésének köszönhetően számos kirándulási lehetőség kínálkozik páratlan szépségű kulturális és természeti látnivalókhoz. A hely varázsát a háttérben húzódó szinte mindig felhőbe burkolózó közel 3000 méter magas hegycsúcsok látványa és a hamisítatlan görög vendégszeretet adja. Olympic Beach a nyugodtabb, hangos éjszakai élettől mentes üdülőhelyek közé tartozik. Hangulatos vendéglátóhelyek, barátságos környezet, tiszta utcák és magas színvonalú szolgáltatások várják a nyaralókat.   A több kilométer hosszú homokos tengerparton mosdók, zuhanyzók, beach bárok, napágyak és napernyők szolgálják a strandolók kényelmét és vízi mentők vigyáznak a biztonságukra.

Stefanos
Parália (3km)
Stefanos

A szomszédos nagyobb üdülő település egy könnyű sétával elérhető a kiépített parti sétányon. Parália a mozgalmasabb éjszakai életet és nyüzsgést kedvelő turisták közkedvelt úti célja.

A mindössze 8 km-re fekvő Katerini, Pieria megye székhelye, tipikus pezsgő életű mediterrán város, hangulatos sétáló utcával, parkokkal, és a görög konyha remekeit kínáló tavernákkal. A nagy élelmiszer üzletláncok boltjai mellett, heti két alkalommal piac működik, ahol a helyi kis termelők kínálják portékáikat.

Olympos hegység (30km)

A térség legfontosabb turisztikai nevezetessége.

Itt található a 2917 m-es Mytikas csúcs, Görögország legmagasabb pontja. A nagyrészt természetvédelmi terület európai szinten is jelentős túra központ, rendkívül gazdag állat- és növényvilággal. 

Nem véletlen, hogy a mitológiában az istenek örök lakhelyeként szerepel, mert szépsége már az ókori görögöket is megihlette.  

A keleti lejtőkön elterülő Litochoró hegyi városkából, könnyű sétával elérhetjük az Enipea kanyont ahol a legenda szerint megcsodálhatjuk Zeusz fürdőkádjait, amelyek egy vízesés táplálta sziklákba vájt vízzel teli természetes medencék. 

Szintén festői hely az Olymposon, Palaios Pantaleimons  ófalu, macskaköves szűk utcákkal, terméskőből épült fa gerendás házakkal és tradicionális éttermekkel. Lenyűgöző kilátás nyílik a faluból a platamonasi várra és az Olimposi riviérára.

Thessaloniki (80km)

Görögország második legnagyobb városa és kikötője. 

Nemzetközi repülőterére nyári szezonban heti több alkalommal is indít több légitársaság járatot Budapestről, Bécsből és Pozsonyból. 

Kihagyhatatlan látnivalói a városnak a tengerparti promenád, az Arisztotelész tér, a Szent Demeter bazilika és a római kori romok, amelyek a város szívében sétálva csodálhatóak meg. 

Meteorák (174km)

A “lebegő kolostorok”, Görögország egyik leghíresebb látnivalója, az ortodox kereszténység egyik legszentebb helye és a kulturális világ örökség része. 

A 100-150 méter magas függőleges sziklatornyokra épült több mint 600 éves kolostorok lélegzetelállító látványt nyújtanak.

Eredetileg, 24 kolostor volt, napjainkban 7 látogatható, ebből 6 könnyedén megközelíthető, egy a magyar utazók számára szinte teljesen ismeretlen sziklába vésett monostor pedig gyalogtúrával.

Stefanos
Dion, Pella és Aigia [Vergina] (50km)
Stefanos

fontos régészeti lelőhelyek, az ókori makedón birodalom központjának főbb városai.

Dion az Olympos lábánál a királyság vallási és kulturális központja volt, Pella pedig Nagy Sándor szülővárosa, kereskedelmi központ és uralkodói székhely.

A mai Vergina területén állt Aigia a makedón királyság első fővárosa és itt tárták fel a rendkívül jó állapotban megmaradt és csodálatos kincseket rejtő király sírokat 1977-ben, többek között Nagy Sándor apjának  II.Philipposnak a sírkamráját.

Az ókori városok romjai és a feltárt leleteket kiállító múzeumok őrzik ennek a dicső korszaknak az emlékét, és kihagyhatatlan látnivalók a történelem rajongóknak.

Skiathos, Skopelos, Alonnisos és a Pelion félsziget (170km)

A Mamma Mia című film bemutatása után lett igazán ismert a külföldi utazók körében.

Az Égei-tenger smaragdjának nevezett sziget csoport páratlan szépségű strandokat, félreeső öblöket, romantikus városkákat rejt.

A dús növényzetnek köszönhetően, egész évben zöld szigetekre naponta indulnak sétahajók a szárazföldről, így aki nem ott nyaral, az is ízelítőt kaphat a filmből megismert csodálatos tájakból és életérzésből.

Skiathos
Axios-Loudias-Aliakmonas Delta Nemzeti Park (60km)

A térségbe érkező turisták körében szinte ismeretlen természeti látnivaló.

A természetvédelmi terület, Görögország legjelentősebb ökoszisztémája és magába foglalja az Axios, Aliakmonas, Galikos és Loudias folyók torkolatvidékét, a Kalochori lagúnát és Nea Agathoupoli és Alyki Kitrous vizes élőhelyeket. Számos ritka madár otthona és európai költöző madarak pihenő és fészekrakó helye.

A lápvidék leghíresebb szárnyas látogatói a flamingók és pelikánok. A madarak mellett, más ritka állat- és növény fajtákkal is találkozhatunk, mint például vad lovak és vízi bivalyok. 

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel.